Jump to content

Join the future of EdTech

Moving data from point A to point B should be safe and easy - and with EduCloud it is! You get all the tools you need to take control over your data and see how and where it is shared in real time.

Sign Up
  • 0

Krav från Skolverket, DNP?


Susanne Bergqvist
 Share

Question

Hej, 

Kommer EduCloud vara uppdaterat med rätt attribut i enlighet med Skolverkets krav inför genomförandet av bedömningsstöd åk 6 redan nu i vår? Det vi åsyftar är följande information på SKolverkets hemsida: 

Om ni skickar eller om Skolverket hämtar uppgifter från er via API behöver det administrativa systemet vara uppdaterat med korrekta id för ämneskoderna för attributet provaktivitet (parentActivity.id) innan uppgifterna överförs till Skolverkets provtjänst. Tillåtna värden för id och ämneskod kan hämtas från Open Data API.

MVH Susanne Bergqvist, Partille

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hej Susanne.

Tänker du på om attributen kommer att vara en del av vårt SS12000-API?
Vi har inga möjligheter att varesig lägga till eller ta bort attribut därifrån eftersom det är en standard och således måste se ut och fungera enligt den specifikation som SIS har tagit fram. Förstår jag din fråga rätt?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hej, kollade av med vår driftpartner gällande EduCloud och de bekräftade att detta attribut finns med i uttaget som går från IST till EduCloud. Dock kan vi se att vi idag inte får något värde på detta attribut idag men vi får fråga IST hur vi registrerar ämnen rätt för att få med värde på attributet. 

Tack för snabb återkoppling

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Kanske kan detta hjälpa till?

 

För att få ut parentActivity så behöver man ha experimental-flaggan påslagen och aktiverad.
Här kan du också läsa mer om experimental-flaggor:

 

Enligt denna sidan så bör den nya acitivies-logiken vara påslagen per default men om ni inte får ut någon data där så är det nog bäst att ringa supporten och se om de kan se något.

Avslutningsvis vill jag också bara understryka att det där är SS12000 och det ska inte blandas ihop med DNP på något vis eftersom det ena är en standard och det andra är en tjänst avsedd för integration med skolverket och de är inte nödvändigtvis kompatibla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. You can also read up on our Privacy Policy