Jump to content

Join the future of EdTech

Moving data from point A to point B should be safe and easy - and with EduCloud it is! You get all the tools you need to take control over your data and see how and where it is shared in real time.

Sign Up
 • 0

Göra urval på undervisningsgrupper-skapande av team i O365- SDS synken


Nermin Imsirovic
 Share

Question

Hej! Vi har några frågor kopplade till skapande av teams och denna community är kanske inte rätt plats att lägga frågan på men jag gör ett försök:

 

 • Hur markerar vi att en grupp inte ska skapas upp som team? I gamla extens kunde vi markera vilka grupper det ska skapas teams för. Hur hanterar man de "flaggor" i EDU cloud?

 • Kan vi ändra slutdatum för en kurs i efterhand, om en kurs skulle stå med slutdatum 2023-06-13 i IST Adm. men egentligen ska sluta 2024? Kan vi ändra slutdatumet efter att teamet skapas upp så att det inte arkiveras förrän det nya datumet?

 • Hämtas namnet till teamet från fältet Namn i IST Administration? Ändras teamets namn om namnet ändras i IST Adm. efter att teamet skapats upp?

 • Vad styr hur team för mentorsgrupper skapas upp? Finns det slutdatum som kan sättas så att mentorsteamen arkiveras först efter tre år? Finns skillnad på gymnasiet resp grundskola?

 • Går det på något sätt att slå ihop två eller flera grupper till ett gemensamt team? Hur gör vi i så fall?

 

Vår underleverantör är i stor behov av att få svar på dessa frågor. Dessutom kan det uppstå flera följdfrågor på detta! 

 

MVH 

 

//Nermin! 

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Hallå Nermin.
Görs de här sakerna via integrationer med några av våra APIer?

Isåfall behöver vi nog börja med att reda ut vilka APIer som används. SS12000 t ex är främst ett läs-api och kan därför inte ändra några värden.
Har er underleverantör börjat utveckla och sprungit in i problem när de försöker göra saker eller är de i uppstartsfasen?
Om de redan kommit igång så vore det nästan bäst om de skapar ett konto här (om de inte redan har förstås) och kan ge lite mer detaljerad information om hur de arbetar med våra system. Dina frågor är klockrena, men det är svårt att ge bra hjälp utan att veta i vilken grop de står och gräver i.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Jag ska försöka utveckla dessa frågor, men jag tycker att de är kopplade till elevregistret och inte till EduCloud. IST:s support har dock hänvisat hit.

 1. I Extens finns en flagga "Till LMS" som kan användas för urval vad som ska skickas till andra system. Går det att få med den flaggan till EduCloud, samt finns motsvarande flagga i IST Administration?
 2. Det finns kurser, främst på gymnasiet, som löper över flera läsår. Idrott är ett sådant exempel. Då vill man sätta start- och slutdatum så det löper över två läsår och inte göra två olika grupper/aktiviteter. Hur gör man det i elevregistret?
 3. Detta är inte en EduCloud-fråga
 4. Grupptypen "Mentorgroup" är tydlig i EduCloud. Frågan är hur man skapar dessa grupper i Extens respektive IST Administration. IST:s support har hittat en bugg i Extens för just denna kund. Jag vet inte om detta forum kan hjälpa till att lösa den.
 5. Ex: I elevregistret skapar man tre grupper för Fysik, Kemi, Biologi, men till EduCloud vill man ha en grupp som heter No. Hur gör man det?
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Hej Andreas!

Jag ska försöka svara på dina olika frågor men för att tydliggöra så ska frågor om hur funktionalitet fungerar i elevsystemet, dvs Extens och/eller IST Administration ställas till IST support (eller i projektet om ni befinner er i ett införandeprojekt). Detta forum rör "endast" tekniska frågor rörande EduCloud och SS12000.

1. Flaggan "Till LMS" finns endast implementerad i Extens för att styra innehållet i vissa filintegrationer från Extens. Detta typ av flagga finns inte implementerad i IST Administration. SS12000 är en överföringsspecifikation där IST har stöd för en delmängd av denna möjliga data i EduCloud där data representeras från IST Administration och/eller Extens, se

2. Detta är en fråga för IST support. Kortfattat går det i IST Administration sätta start- och stoppdatum på en kurs som löper över flera läsår MEN det kommer bli nya grupper vid varje läsår. För Extens fungerar det annorlunda.

3. -

4. Hur användaren skapar grupper i Extens och IST Administration kan IST Support svara på. I IST Administration kan både klassmentorer anges (blir "klassgrupp" i EduCloud) samt elevmentorer (ger "mantorsgrupper" i EduCloud).

5. Det är inte möjligt. EduCloud reresenterar endast den data som finns Extens och/eller IST Administration. Ska en No-grupp finnas så måste den skapas i elevregistret.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. You can also read up on our Privacy Policy